Tränare avgår för SHK:s herrar.

Det är mer eller mindre klart att SHK numera står utan tränare till hösten. Tobias Pettersson beslutade tidigare idag att han INTE kommer förtsätta som tränare för Stenungsunds herrar.

Oerhört tråkigt och kass men en tränare utan motivation är också piss så vad ska man göra... Jo, man ska skita i det och vinna varenda jävla match ändå. Vi börjar med turneringsvinst i Danmark trots avsaknad av en mängd spelare. GO!

Säsongen har börjat på allvar.

Ja då var det äntligen v. 34 och samtliga lag i SHK har dragit igång träningarna igen. Många nya tränare till olika lag och det kommer förhoppningsvis ge bra med tändvätska innan diverse SM och turneringar. För f-94:ornas del var det förvisso inga nya tränare men de fick ett tjugotal tjejer att träna och spela ihop med så det kommer ge mycket i "det långa loppet".

Som det ser ut nu så tränar A-flickorna (94-95) tillsammans med damerna i en gemensam träningsgrupp. Detta pga att damerna inte lyckats hitta en tränare. Självklart inget optimalt läge i vissa synpunkter men vi har tränat tre pass nu tillsammans och det ser bra ut. Tjejerna står emot bra och det märks ingen större skillnad, iaf inte i storlek, mellan a-flicka och dam. Vissa av de äldre kan dessutom bidra med rutin och lugn som a-flickorna ibland saknar.


Så var det ju Sinatra Cup för herrarna i helgen också... A-laget åker med en relativt liten trupp med 9-10 spelare. Bergvall är borta pga jobb, Jeton likaså. Bernt blev olyckligtvis skadad i veckan och Sebbe är skadad sedan tidigare. Många skador och annat men det är aldrig någon idé att gråta över spilld mjölk... Vi som KAN spela SKA göra jobbet och vi SKA prestera i helgen. Det finns inga andra alternativ! Segra eller dö!

/Dr. Phil

Bakslag för Stenungsunds herrar.

Det är fredag och Stenungsunds herrar skulle egentligen varit på väg till årets första cup, Havets Cup, i Lysekil. Tyvärr så visade det sig att allt för många i den redan så klena a-truppen inte kunde spela i helgen så ledningen beslutade att dra ur laget. När läget inte kunde bli sämre så fick vi i alla fall besked om ett nyförvärv som gjorde kvällen lite mer uthärdlig.

Det trista beskedet nådde laget alldeles innan torsdagsträningen började och besvikelsen varierade från spelare till spelare. Personligen blev man ju förstås sur och besviken eftersom man hade sett fram emot att åka till Lysekil och krossa Varbergare, värmlänningar med flera. Andra blev såpass upprörda så att hade svårt att träna överhuvudtaget. Tyvärr är det bara att bita i det sura äpplet och inse fakta. Finns det inte spelare kan man inte spela. Vissa föreslog att vi skulle spela med en av våra målvakter som utespelare eller liknande förslag men jag tycker det bara är onödigt. Ska man ställa upp i en cup så ska man kunna konkurrera så det var rätt av ledarna att ta bort oss.

Träningen var iaf som vanligt bra och att man var förbannad gjorde ju bara att man tog i lite extra. Två gamla bekanta, Roberth Björkner och Daniel Lindbladh dök dessutom  upp så vi kunde träna på riktigt ordentligt. Det är alltid gött med folk på träningarna och om dessa två veteraner vill fortsätta träna kan det göra truppen betydligt mer stabil.

När alla vännerna gått hem... och träningen va slut för länge sen... Då ringde dessutom Dennie Sundberg och bekräftade för vår ordförande att han kommer ansluta till truppen om två veckor drygt. Det är riktigt gött att äntligen få lite positiva besked efter all skit som hänt.

/Dr. Phil

Träningsläger i Grundsund. Dé du!

SHK:s herrar var i Grundsund på träningsläger i helgen. De flesta kunde medverka men som vanligt var inte truppen fulltalig. Det bjöds på bra träningar, tveksam matlagning och hissnande kajakturer i den svenska skärgården. Allt man kan begära av ett träningsläger...

Helgen började hemma hos Anders Blomquist där det bjöds på lunch i form av en utsökt pastasallad. Det snackades en hel del skit som det brukar göras när många män samlas i ett rum och inga undantag denna gång. För en gångs skull var alla duktiga och diskade efter sig så lägenheten lämnades i ungefär samma skick som den var innan ockupationen.

Samling 13.30 för gemensam avfärd mot världens ände, Grundsund. Orten ligger typ 2 mil från Lysekil men det kändes ändå som att man åkte i en timme på små, trånga vägar och hur man än bar sig åt så var det alltid nån turistande söndagsåkare som låg framför och sinkade tempot.

Väl framme var det bara att byta om och träna första passet i "Bottnahallen". Mycket fotarbete och boll. Mycket skott.

Efter träningen så delade vi in oss i tre matgrupper. Första gruppen fick i order att fixa pasta och köttfärssås till middag. Mat, ja. Gott, nej nej. Det blev ungefär tio gram köttfärs var ungefär och ketchupen var ju inte av högsta kvalité :P

Kvällssolen vaggade in Grundsund i ett lugn som saknar motstycke och vädret kunde inte vara bättre för en kajaktur bland kobbar och skär. Tyvärr var vädret lite "för" snällt så inga trillade ju i under själva turen. Vi fick ta saken i egna händer och välta de som vi tyckte förtjänade det :D

Sen blev det kväll och vi käkade på ett litet ställe och trots påtryckningar från övriga matgäster så vägrade vi sjunga "Sommarnatt". Eller matgäster och matgäster... Snarare en asfull kille i en allt för liten skjorta...

Har ni försökt sova inne i en ugn någongång? För er som har testat så vet ni att det är ganska svårt. När ugnen dessutom luktar man och andra vidriga dofter så är det ännu svårare kan jag säga... Men vi försökte allt få en blund medan vi ugnsbakades i 225 grader i åtta timmar. Vissa fick nog en kvarts sömn iaf...

Anyways. Frukost. Ägg, ägg och lite ägg. Gött!

Två träningspass till med lite Pyttipanna mellan dem. Jo... Ägg där med ja...

Man kan ju säga som så att det var inte bara svett och blod som luktade inne i "Bottnahallen" i förmiddags...

/Dr. Phil






Torsdagsträningen för herrarna

Igår var sista träningen innan helgens träningsläger i Grundsund. Laget började med 45 minuterns löpning indelat på en kvarts fotboll och en halvtimme mer intensiv fys/tempolöpning. Sedan var det 90 minuter handboll i hallen.

Vi möttes av nya bollar när vi kom in i hallen. Visserligen bara fem stycken nya pga att lagret var rensat på Team Sportia men fem är bättre än inga. Det märktes direkt att passningarna och skotten satt mer där de skulle men det är fortfarande en bit kvar till riktig kvalité.

Den gamle SHK-spelaren Denny "Geggy" Sundberg(?) gjorde ett litet gästspel under gårdagen. Denna hårdskjutande V9 kommer testträna med laget under nästa vecka och eventuellt vara med under Havets Cup. Övriga klubbar som är intresserade av 32-åringen är Torslanda och Orust. Denny spelade ifjol ett par matcher för Orust.

/Dr. Phil

Coopertest och andra bollträningen.

I tisdags var det Coopertest på schemat för SHK:s herrar. Tanken med testet var att se om grabbarna hade bibehållit sin form under sommaruppehållet. Tiderna har ännu inte kommit upp på hemsidan men snabbast var "yours truly" på 11.17 och strax efter kom Anton Bodin följd av Fredrik Bergvall och Daniel Svensson. En glad överraskning var att Bernt Bodin var med och sprang. Kan det vara ett monsternyförvärv på gång kanske?

Senare på kvällen hölls a-lagets andra bollpass i "Grottan". Känns fortfarande lite sådär med precision och så vidare men materiallirare som man är så skyller jag och andra med mig på de usla bollar vi har... Förhoppningsvis dyker det upp nya bollar rätt snart så man kan börja lira på allvar.

Träning igen ikväll. Löpning sedan bollträning. Kroppen känns återhämtad sen i tisdags så det e bara att köra!

/Dr. Phil

Nu är vi igång!

Första träningspasset igår. Många tappade passningar pga ovana och handsvett. Märkligt va mycket mer man svettas på sommaren än på vintern... På det stora hela var det ändå en okay träning till slut när man hade blivit lite mer vän med bollen.

Tyvärr så var det många borta i vår microtrupp så vi var bara sex utespelare och två keepers. Sjukdom och semestrar som tur är så ingen skiter i träningarna än så länge.

Ikväll stundar Coopertest. Vi hade ett innan sommaren och förhoppningsvis springer grabbarna lika fort eller snabbare denna gång. Tider osv finns på hemsidan (laget.se/shkherrsenior) för er som älskar siffror. Efter Cooper är det handboll i hallen. Fun Fun!


(Korrigering från gårdagens inlägg... Det var främst F-97 som tränade med några 96:or. Det var makarna Lager som höll i träningen.)

/Dr. Phil

Nu kör vi. Segra eller dö!

Då var seglingarna och golfen över för denna gång och det är återigen dags för riktig idrott. Handbollssäsongen drar igång med allt vad det innebär. Sömnlösa nätter. Trötta leder. Sönderslagna möbler. Krossade näsben. Splittrade familjer... Visst är det UNDERBART!

Jag sitter här med en kopp kaffe och klurar på hur säsongen kommer se ut. Hur kommer det gå för de hårdsatsande herrarna? Kommer a-flickorna fortsätta sin positiva trend från slutet av förra säsongen? Kommer damerna få ihop ett lag efter många om och men? Allt detta kommer självklart tiden utvisa men nyfiken som man är så kommer man ju hålla full koll så ingen behöver undra här framöver. Jag ser det som min skyldighet att informera min omgivning om allt som händer inom klubben i mitt hjärta, SHK.

Idag, måndag den 2 augusti, drar två gäng igång sin träning efter sommaruppehållet. Dels drar Bernt Bodins nya adepter, f-96 igång. Dels drar herrarna igång sin "monstersatsning" mot div.3. De sistnämnda kommer träna 22 av 31 dagar i augusti  och det lär vara ett rekord i träningsmängd för Stenungsunds handbollsklubb. Ingen är mer glad än jag för denna träningsdos för det är ju helt klart ett steg i rätt riktning. Om vi har sagt att vi inte vill spela i div. 4 längre så måste man ju "spänna bågen" och verkligen "gå fört".

Så för er som har tröttnat på salta dopp och att flå bort all hud på er allt för solbrända näsa så finns det nu återigen möjlighet att ta en sväng till Bollhallen för underhållning. Kom dit och fika samtidigt som ni kollar träning eller bara gå ner och tjöta lite. Sammanhållning är ALLT i en klubb så ju mer sammansvetsade vi är desto bättre kommer det gå, trust me.

Så... Nu är vi igång igen och som jag har sagt tidigare... Nu fan gäller det. Segra eller dö!

/Dr. Phil, hårdbevakare av SHK.

RSS 2.0