Säsongen slut. Vad ska man göra nu?

Ja så var då årets handbollssäsong slut för herrarnas del. En säsong som lugnt kan liknas med en berg- och dalbana. Strålande insatser har varvats med riktiga pissmatcher och givande träningar med 20 aktiva har blandats med omotiverad "minihandboll" med fyra personer och en slips i mål. Vad hände egentligen med fjolårets SHK, det lag som var snuddande nära att ta sig upp i trean och som de flesta hyste stor respekt för? Låt oss nu lägga säsongen under lupp så ska vi se vad vi hittar...


Säsongen började någon gång under sommaren med "Auschwitz-tränaren" Ulf. En friidrottstränare som visade sig ha en smått sjuk förkärlek för branta backar och långa löpningar. Visst, roligare träningar har man ju varit med om men fy fan vad vältränade vi måste ha varit när säsongen drog igång inne i Bollhallen.

Det var då problemen började hopa sig. Var är vår tränare? Hur ska vi spela? Vilka ska fylla det stora hål som trion Max, Anton och Dalle lämnat efter sig när de drog till de svenska mästarna? Det är aldrig kul att börja en säsong med så många frågetecken.

Till en början så åtog sig Michael Nyberg sig tränarrollen men det märktes ganska fort att det inte var hållbart att i detta skede ha en såpass ovan tränare i ett så ungt lag som SHK hade. Med bara ett fåtal "rutinerade" spelare och massor av juniorer/a-pojkar så behövdes en mer pedagogisk ledartyp i laget. Tyvärr tog det grymt lång tid innan denna plats fylldes av Per Öberg.

Problemen fortsatte tyvärr även efter Pers inträde i ledarstaben. Laget kändes spretigt under hela säsongen och spelarna flög mellan positioner och "roller" i laget. Ena dagen var man kantspelare med full fart framåt och nästa dag var man en niometare med stort ansvar både offensivt och defensivt. Jag säger inte att det är negativt att spela niometare men om man ska ha en sådan roll i ett lag så kan det ju vara bra att veta om det tidigt så man får chans att "biffa" till sig lite och träna där man spelar. Jag är långt ifrån den enda som haft detta problemet under säsongen.

Finns det då hopp för SHK som i år hamnar på en blygsam plats i nedre delen av tabellen? Tja, någonstans vill jag ändå tro detta. Det finns bra folk i föreningen som tydligen inte gett upp detta sjunkande skepp. Dessutom så kan jag som första blogg avslöja att vi kommer nästa säsong ha Anton Bodin tillgänglig igen. Personligen tycker jag att han i nuläget inte bör återvända om det inte händer något med a-laget men det är hans val och det får man respektera. För min del tror jag det gäller att klubben presenterar en vettig tränare rätt tidigt om jag ska orka satsa nästa år. Ett till sånt här hund-år är inget jag är sugen på. Då sysslar jag nog hellre med något annat.

Det är väl på sin plats att ändå tacka de lojala krigare som slagits vid min sida denna säsong och som har orkat med förlusterna och motgångarna. Utan er skulle jag inte fått spela alls trots allt och någonstans så är ju ändå Handboll det roligaste som finns!

Det är bara att invänta och se vad framtiden har i sitt sköte. Någonting med handboll lär man ju syssla med iaf. Annars börjar man väl klättra på väggarna.

Over and Out!

/Dr.Phil, aka El Capitano


Tankar om svenskan sent på natten...

Ja det var ju inte direkt igår man satt här, smuttande på en "konjagare" och rökte på sin finaste Havanna och funderade på saker och ting. Idag däremot kände jag mig allt för pigg för att sova så jag tog mig tid att roa mig med "Värsta Språket-DVD:n" och blev gensast sugen på att kasta lite skit på saker jag ogillar.

Ni som känner mig vet säkert vid det här laget att jag kan vara ganska "petig" med vissa detaljer i vårt språk. Ta särskrivningar till exempel. Eller sär skrivningar som vissa lätt skulle kunna skriva. Mitt HAT mot dessa personer har förvisso svalnat en aning eftersom man blir drabbad av dessa sär skrivningar (!) varje dag men det kan ändå vara kul att ta upp ett par bara för att visa hur sjukt fel det kan bli... Mycket nöje!

"Vi söker kassa medarbetare."
-Kan det vara så att de egentligen vill ha kassamedarbetare?

Rök fritt på denna avdelning!
-Hmm eller får man absolut INTE röka där?

"Sjuk sköterska."
-Den vill inte jag ha på ett sjukhus...

"Sten tvättade Levis jeans."
-Jasså? Vilken go kompis!

"Jag är en mörk hårig tjej."
-Hmm var exakt e du hårig?

"Skum tomte."
-Hmm vad exakt har denna julspridare gjort innan han tog jobbet som tomte?

"Extra knäck till jul!"
-Haha, ja det e ju på jul man äter det så :D

Ja listan kan göras hur lång som helst och alla e ju smått roliga! Det finns ju dessutom de som verkligen kämpar för att INTE särskriva och då kan det också ta fel. Lyssna bara på detta:

"Halvgrillad kyckling"
-Är det safe att äta tro...?

Ja. Kort och gott, det e sjukt irriterande och kan ju bli väldigt fel om man inte passar sig :D


Det finns mer saker jag stör mig på men det orkar jag inte skriva nu. Ni som nu tänker: Vafan! Han stavar ju fel själv och använder kommatecken, citationstecken fel osv så säger jag bara: Up yours! Det är inte alls lika störande eftersom det påverkar inte innebörden i närheten lika mycket som dessa lingvistiska styggelser!

Yours truly,

Dr.Phil

RSS 2.0