Just another Wednesday morning...

Alltid lika gött att inse att man har sovit till 12. Tror jag har någon slags sömnsjukdom. Inte normalt att kunna sova elva timmar utan att man gjort något speciellt dagen innan. Dags att börja aktivera sig trots att man är "mellan två jobb". Dags att ställa klockan även på lediga dagar...



Jag var på Kicks häromdan. Ja, ni hörde rätt. Jag skulle köpa en ny deo och då slog det mig hur jävla lättlurad man är. En expedit kom fram och frågade om jag behövde hjälp. Jag svarade, artig som jag är, "tja, jag bara kollar lite men visst, har du några tips på nån bra deo?". Hon högg ju förstås direkt på min invit och började prata om jag gillade "kryddiga" eller "friska" dofter osv och jag stod bara där som ett stort frågetecken. Vadå "kryddiga" dofter!?

Hon insisterade på att hjälpa mig i denna världsliga fråga och bombaderade mig med lukter som både var "kryddiga" och "friska". (Som om jag märkte någon skillnad...) Tillslut så blir man ju så less på att tycka att alla luktar samma så då rycker man bara en deo för att få tjejen att hålla tyst. Det blev en Hugo "Elements" denna gång. Har ingen aning om den är "kryddig" eller ej. Hon kan mycket väl ha sålt en äcklig deo till mig.



Så lite hockeynyheter. Chris Beech är äntligen tillbaka i HV71. En kraftig center som brukar styra upp HV:s andrakedja. Det ryktas att han drar sig med en lättare skada så vi får hålla tummarna att han är i dugligt skick imorrn när HV möter Södertälje. Ska bli intressant att se om HV71 kommer få lika stora problem med Södertälje som Frölunda hade i går.

/Over and out

Tillbaka i matchen efter en tung helg.

Vissa är intresserade av blommor, andra fåglar. Jag är intresserad av sport och det fick jag sota för i helgen. Inte ett enda resultat gick min väg.

Först och främst så fick Sverige stryk av danskjävlarna och därmed missar VM 2010 i Sydafrika. En helt okay match från Sveriges sida men har man en skelögd linjedomare och lite otur så kan även det bättre laget förlora en fotbollsmatch. Synd för Zlatan som är i sitt livs form att inte få vara med och slåss med de stora grabbarna i sommar. I övrigt så spelar det nog ingen större roll för svenska landslaget är för tillfället alldeles för dåligt för att konkurera.

Sen så var det Ungdoms-SM i handboll. Där gick det ju heller inget vidare... Torsk i alla fyra matcher och det var ju inte med uddamålet heller direkt... Det positiva med matcherna var att jag och Fredrik fick chansen att se våra tjejer spela och få lite svar på vad vi ska träna på de närmaste träningarna. Det handlar främst att få in lite "nu jävlar" känsla på några av spelarna och lite mer självförtroende.

Så slutligen hockeyn. Jag förstår inte hur man ena dagen kan krossa färjestadsvargar med 8-0 för att sedan åka på pisk av Skellefteå AIK med 3-2 i nästa. Om det beror på mättnad eller omotivation då är det ju bara dåligt av HV. Även om man är hockeyproffs så måste man ju "gå till jobbet" varje dag och inte bara vika ner sig vissa dagar. Ok, HV ställde Andreas Andersson i kassen denna matchen, kanske var det som avgjorde...



Nu är det i alla fall över och man kan börja leva igen. Vardagen har åter omfamnat mig och veckans dagar rullar på som vanligt. Fysträning idag och handbollsträningar i massor imorrn. La vie est belle!

/Over and Out

USM och ödesmatch för Sverige

Nu är det bara en halvtimme kvar till helgens äventyr drar igång. Jag och mitt flicklag (f-93/94) ska dra ner till Götet för att spela steg 1 i Ungdoms-SM. På pappret har vi en väldigt tuff grupp men vi ska ge allt för att ta hem några poäng och förhoppningsvis ta oss direkt till steg 3.

I förra veckan insåg vi att vi inte kunde låna med oss några 95:or eftersom dessa skulle spela två matcher i helgen. Då fick vi fart på grejerna och lyckades ringa in förstärkningar. Nu mer finns (som jag nämnt tidigare) Astrid B med, Frida från a-laget, "Fotbolls-Hanna" och eventuellt Lisa L (föredetta Svanesunds GIF).

Visst, bra nyförvärv men som jag ser det så är det ändå de som har varit med hela försäsongen och tränat flitigt som ska dra detta lass. De kan vårt spel bäst och kommer förhoppningsvis visa detta i helgen.



Så var det Danmark-Sverige i afton också då. "Ödesmatch". Som jag ser det så är det bara att gå in och vinna matchen. Hur svårt kan det va? Vi har Zlatan, de har Bentner. Ok... Vinst Sverige! :D

Go SHK and Sweden!

/Over and Out

Bio, god mat och Hockeygodis!

Idag var ännu en hektisk dag. Jag fick gå upp så tidigt som 12.00 för att hinna med allt!

Hmmm, tja, livet e bra tufft. Hur som helst. Vid fem tyckte jag det var nog att sitta hemma och dega så då begav jag mig till min kompis Maria och så åkte vi ner till stan för gött käk, bra hockey och "Flickan som lekte med elden" tillsammans med John, Jona och brodern min.

Vi hamnade på O´learys där vi fick se en riktig höjdarmatch, iaf om man håller på HV71 :P Slutsiffrorna skrevs till hela 8-0 och sett till hela matchen så tycker jag det var helt rättvist, tja nått mål kunde FBK kanske tryckt in men HV var ju bra mycket bättre iaf. Frågan är vem som ska kunna slå jönköpingsgrabbarna i det långa loppet i år...

David Petrasek, försvarare i HV71, noterades för hela sex poäng i matchen (3+3) och det är nytt klubbrekord. Inte illa för en försvarsbjässe inte! Dessutom så är 0-8 FBK:s största förlust sedan 1989. Så kort och gott, en historisk kväll!

En annan hockeynotis är ju förstås att Frölunda återigen torskar. Börjar nästan få lite medlidande för de stackarna, nästan...

Så var det bion då. Vi kollade på "Flickan som lekte med elden". Andra filmen i Milleniumserien om Lisbeth Sallander och reportern Michael Blomkvist. För er som har sett ettan så vill jag höja ett varningens finger. Förvänta er inte att tvåan ska vara lika bra som "Män som hatar kvinnor" för det är den helt enkelt inte. Sämre skådisar, mindre intressant story och sämre budget gjorde tvåan till en ganska grå och långtråkig historia. Stundtals tänder den till när man slipper se Paolo Roberto och Reuben Sallamander men är det något jag hatar så är det dåliga skådisar. Fyfan säger jag bara...

Mitt tips till Svensk filmindustri är att städa upp i sina listor på svenska skådisar och börja använda sånna som verkligen kan agera. Gösta Ekman, Rolf Lassgård, Peter Haber, där har vi bra skådisar! (Verkar som att Beck har nånting som inte andra svenska produktioner har med andra ord...)

Nåväl, jag är väl ingen Nils-Petter Sundgren så jag kanske ska hålla tyst.

/Over and Out

Dagens tankar och funderingar.

Min ofrivilliga ledighet börjar sätta sig nu efter två dagars arbetslöshet. Helt plötsligt har man tid till allt man tidigare har fått försaka. Klia sig i naveln, titta på mina tapeter, räkna antalet döda blommor i mina krukor och fundera över världsliga ting som vilken väg som är snabbast om man ska ta sig till torget...

Jaja, lite vettiga saker hann man väl med trots allt. Jag gjorde en riktig "bloggare-klassiker" och satte mig på EH (Espresso House) i en timme och bara gôttade mig. Vid min sida hade jag Bergwall som lyckades slita sig en stund från sitt enormt stressiga schema till skillnad från mitt. Där satt vi i höstblåsten och hade inte några större bekymmer direkt. Vårt enda bryderi var två tjejer som satt och ordbajsade om massa skitgrejer som ingen kan ha tyckt var intressant. Konstigt att vissa inte har förståndet att hålla käft nån liten stund på dygnet.

Jag hann även med att kolla på mitt älskade HV71. Idag fick vi tyvärr inkassera säsongens första torsk mot bottenlaget Brynäs. Ett lag som innan matchen hade mäktat med åtta mål medans HV71 tidigare hade stänkt in 26. Trots detta så ÄR pucken rund och serielunk är serielunk etc så förlusten var ett faktum tyvärr. 2-1.

Jönköpingslaget gjorde som ett annat känt lag och började matchen ordentligt jävla dåligt. Drog på sig utvisning efter utvisning och torskade skotten med 11-4. Inte bra, inte bra. I andra var det jämt med Brynäs tog ledningen. I tredje var HV klart bättre men de vaknade för sent och Brynäs kunde vinna med uddamålet. Jo, föresten, det andra laget jag tänkte på är ju självklart SHK vs Kärra i helgen.

Så var ännu en dag slut. Eller nja, jag e ju ledig imorrn så jag ska nog vara uppe bra länge till :P

/Over and Out




Seriepremiärerna avklarade.

Ja då var så seriepremiärerna avklarade. Tyvärr med ganska bittra resultat är jag rädd. Både herrlaget och mitt a-flickgäng fick rejält med pisk i sina inledande matcher.



Herrlaget kom ju som sagt med en ganska tunn trupp till Kärra. Tyvärr visade det sig att vi under söndagen även miste Daniel Ridl av okänd anledning. Uppvärmningen och allt kändes ok men kanske en aning "lojt" och det fick vi betala för i matchupptakten. Jag tror det stod 10-1 innan vi insåg att vi måste börja spela handboll. Till nästa match måste vi trappa upp det mer innan match så vi inte står där med byxorna nere när klockan börjar ticka.

Vi gick till halvtidsvila med ett underläge på 14 bollar. 14 BOLLAR!!! Det var ju inte annat än att man skämdes en aning. Per tog ett bra snack med grabbarna i paus om att göra saker och ting mer ordentligt inför andra halvlek. Vi gick då ut och lirade 17-19 mot Kärra i andra vilket måste ses som mer än godkänt med tanke på förutsättningarna. Kärra KOMMER vara ett topplag i år om de spelar med dessa spelare hela säsongen, tro mig!

Dagens plus i dagens match får Bergwall som fick lira mittnia i andra halvlek och gjorde det hur bra som helst. Får se om vi får ruska om i laget lite till nästa match och få in lite nytt tänk för vårt stationära spel är under all kritik just nu. Vi har inte det som krävs för att spela det spel vi har tränat på utan jag tycker vi ska gå över till ett mer "krigande" anfallsspel med mycket rulle och genombrottsförsök. Jag kommer ta upp detta med tränarstaben på måndag.



Så hade ju mina tjejer premiär idag också. Tyvärr så var Emma upptagen med fotboll (Jävla fotboll!) och Belle hade lyckats sträcka nacken dan innan match så hon kunde inte spela. Jag såg tyvärr inte matchen eftersom a-laget hade match samtidigt men jag kan tänka mig att frånfallet av våra två "förstasex-niometare" påverkade ganska mycket.

Enligt Annelies rapport så gjorde tjejerna ändå en bra match och våra burväktare spelade utmärkt. Återigen, utan att ha sett matchen, så tycker jag väl att 15 mål bakåt låter helt okay men vi måste kunna göra fler än 5 framåt. Jag ska försöka reda ut med mina kollegor var det brast så får vi jobba utifrån det.

Nu är iaf premiären avklarad och nerverna borta så det ska nog bli ett kul SM nästa helg i alla fall!



Jag fick åtminstone coacha till slut idag. Jag och Tamie begav oss till Lerum för att se damerna spela mot Baltica. Väl där fick vi reda på att de inte hade några coacher så vi ställde förstås upp. Matchen blev en jämn tillställning där båda lagen till slut fick med sig en pinne hem. Här får jag nog lyfta fram fröken Dyrbys målvaktsspel och hela lagets försvarsspel i första hand. Anfallsmässigt finns det fortfarande lite att jobba på.

/Over and Out

Nu är det inte "kurragömma och datten" längre...


Ok. Matchdag. Seriepremiär. Kärra står för motståndet och sju månaders lång väntan är över...

SHK åker till Kärra med följande manskap:

Bergvall, Anders, Anthony, Timmie, Svennis, Ogge, Martin, Micke, Ridl och Tommy. Målvakterna blir Jeton och Pecka.

Som ni ser en rätt tunn trupp utan a-pojkar men vi ÄR vältränade så det ska inte vara några problem att lira 60 minuter. Vårt problem brukar ju sitta i huvudet än så länge. Vi har inte klarat av att ligga på när våra motståndare går ner i tempo. Det vi måste göra är att hålla igång vår fart och bara "kötta" hela matchen, det är DÅ vi är som farligast. Det gäller bara att få in det i samtliga skallar... Jag är förvisso inte coach så jag kanske inte ska uttala migi i hur vi skall spela men det är åtminstone min åsikt om vårt spel.

Som om inte detta var nog så spelar damerna senare på kvällen i Lerum. De har ju börjat relativt bra med en vinst och det är väl bara att fortsätta i samma stil för tjejerna. Therese och Bernt kommer som vanligt styra upp det med järnhand (detta är alltså positivt) och då är det lätt att spela handboll. Så stort lycka till till "madamerna".

Slutligen så kan jag ju alltid tipsa om en match i Valhalla vid halvsju-snåret. Nord tar sig an Alingsås. För oss SHK: are är det intressant eftersom min son, Max Darj kommer gå in och fullständigt dominera i AHK-tröjan.



Så den som har ett välslipat intellekt kan ju snabbt räkna ut att det kan bli en helkväll med handboll för de som vill. Först Kärra-SHK kl. 15.45, sen Nord-AHK kl. 1830 och slutligen Baltica-SHK kl. 19.45. Det är kul med handboll!

/Over and out

Sport, sport och åter sport.

Låt oss börja med hockeyn. HV71 tuffar på som det tåg som många experter har trott att de skall göra. 5 av 5 vinster nu och med eller utan Voutilainen vinner de utan större problem. En annan kul hockeynotis är att Lance Ward är tillbaka i laget och redan efter ett par byten tryckte han upp första gubben i sargen.

Så var det handbollen då. Jag såg två matcher idag i Bollhallen (Ica Kvantum Arena) och det var SHK vs Särökometerna (f-95) och SHK vs S-hof HK (a-pojkar.) Tjejerna gjorde processen kort med Särö genom stabilt målvaktsspel och bra linjespel. Grabbarna hade det lite tyngre och mötte ett just tyngre lag i S-hof. Det var för många kilon som saknades på för många spelare för att det skulle bli en ordentlig match. Jag tror att det blev 18-30 till S-hof.

Nu till dagens "snackis"...

Läste i dagens St-tidning om mitt kära SHK. Mitt skötebarn sedan många år. Jag måste säga att jag blev en aning upprörd. I den stod det en artikel om att SHK har tappat sina fyra bästa spelare och att vi inte skulle ha allt för höga förhoppningar om den stundande säsongen. Sådana bortförklaringar kan vi ta efter säsongen då och att en "lagledare" går ut och säger så dan innan match kanske inte skickar de allra bästa signalerna till spelarna. Kanske bara är jag som tycker så men men... Förhoppningsvis har intervjun blivit vinklad åt fel håll. Vi får väl hoppas att inga andra har läst den och att vi kommer till Kärra imorrn fulla av självförtroende och vinnartro, annars kan denna säsongen bli bra lååång är jag rädd...

Nu skippar vi tråkigheterna och går till "Dagens Scoop" istället.

DoktorPhil.blogg är först med att avslöja att Astrid Bodin kommer att ansluta till Stenungsunds a-flickor till USM steg 1 i nästa vecka. En minst sagt tung värvning och väldigt behövlig med tanke på den tunna trupp som bohuslänningarna mönstrar till turneringen. (Innan beskedet fanns det bara sju utespelare i truppen.)

/Over and Out

Då var man "up and runnin'"!

Efter avslutad tjänst på mitt förra yrke kände jag att det kanske var dags för att dra igång nåt nytt projekt för att få tiden att gå. (Låter kanske lite tragist men anyways...) Det resulterade i denna blogg som förhoppningsvis kommer bli grymt intressant för de utvalda fåtal som förstår sig på mig och mina tankar och funderingar. Ingen nämnd, ingen glömd.

Jag anser mig som en relativt duglig svenskautövare så förhoppningsvis kommer det gå att läsa mina inlägg utan att någon behöver förlora större delen av sin frisyr i sitt hat mot mina särskrivningar och felstavningar. Redan nu inser jag istället att många kommer slå sig själva medvetslösa i ren protest mot mina långa meningar istället :D

Hur som helst. Nu är den igång och så får vi se hur länge det e roligt med detta.

Morgondagen har i alla fall en stor handboll som huvudmål. Ungdoms-SM i vår kära Bollhall stundar och jag lär sitta där större delen av dagen. Mer om matcher, åsikter om de samma och annat matnyttigt dyker väl troligtvis upp imorrn då.

Adieu et Au revoir!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0