Sammanfattning av första delen av säsongen

För första gången sedan början av hösten känner jag att jag har lite tid över så vad kan då vara lämpligare än att sammanfatta säsongen så här långt? Vad har varit bra, vad har varit mindre bra? Anyways, GO!

Nio vinster och en oavgjord är facit än så länge. En målskillnad på +104. Att säga något annat än att det är godkänt är ju ganska idiotiskt. Det spelar ingen större roll vilken serie man spelar i utan om man är obesegrad efter tio matcher så har man gjort det bra!

Vad beror det på då?

Först och främst så har vi en mer seriös inställning i år än vad vi har haft föregående år. Vi gick tidigt in och beslöt oss för att satsa och det har tydligen gett resultat. Vi gjorde en rejäl försäsong som har gett frukt än så länge.

Sedan så kan man inte sticka under stolen med de nyförvärv som stärkt truppen tills i år. Trion Bodin, Geggy och Jerneborn är alla tre grymt viktiga pjäser i laget. De har bidragit till 10 extra mål per match och att försvaret blivit än mer "bomschtängt" än vad det var innan.

Nu har vi haft ett juluppehåll och man får nog sätta ett litet frågetecken på formen i laget... Det sades innan jul att det skulle tränas flitigt i mellandagarna men träningarna har uteblivit pga sjukdom och andra frånfall. Förhoppningsvis har spelarna tagit sitt ansvar och tränat på egen hand men jag har en olustig känsla av att vissa kan ha tummat lite på träningen. OM det skulle vara så att vi gör samma misstag som för två år sedan (då vi vann allt innan jul men tappade allt) då blir jag grymt besviken... Då har vi bara oss själva att skylla tyvärr.

Men men... Jag ska inte måla fan på väggen så att säga utan vi SKA vinna resterande matcher också. Det kan vi absolut göra om vi går in med rätt inställning och inte börjar ta ut segrarna i förskott. Nu har vi iofs tappat Oscar "SJ" Öberg men med en tränare som Bernt Bodin så är jag inte så orolig. Han har nog funderat ut någon bra lösning.

Så se nu till att komma ner och kolla på våra hemmamatcher gott folk! Nästa hemmamatch spelas  den 15 januari kl. 15.00 i Ica Kvantum Arena förstås. Vinner vi den så har vi en serieledning med 6-7 poäng men förlorar vi den så är ledningen endast 3 poäng. Kort och gott, en nyckelmatch!

//
Dr. Phil





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0