Torsk i ett hett och spännande derby.

Idag mötte Stenungsund ärkerivalen Kongelf hemma i ICA Kvantum Arena. Efter en bedrövlig match borta mot samma motstånd så var det dags för upprättelse! De gröna svinen skulle inte få klampa på oss en gång till!

Matchen började bra för SHK som tog ledningen i matchen. Lagen följdes sedan åt och växlade mindre ledningar med varandra. I slutet av första halvlek tryter orken eller koncentrationen en aning för hemmalaget och Kongelf lyckas få med sig en tremålsledning in i halvtidsvilan.

Andra halvlek inleds med bra försvarsspel från bägge lagen och det tar lång tid innan första målet kommer. SHK krigar och krigar för att ta ikapp försprånget men förgäves. Kongelf kan hålla undan och vinner matchen med 32-28(?).

För att citera mig själv och min kollega så kan ju denna matchen låta som "inga konstigheter" men det var en väldigt märklig match att spela. Våra vänner i svart och vitt lyckades återigen krydda tillställningen en aning. De radade upp en härlig kavalkad av skumma domslut. 20 cm tramp som godkändes, dubbelstudsar som hela hallen såg, skott i huvudet på målvakten som studsar ut till mig som domaren får till målvaktens boll... Ja listan kan göras lång men tror ni har fattat vinken vid det här laget... Som tur var så var domsluten ungefär lika udda åt båda håll så vi skulle torskat med andra domare också.

Spelmässigt såg det riktigt bra ut stundtals i matchen. Albin "Ällvin" Lager gör en kanonmatch och visar helt klart att han duger för div. 4 och mer där till. Jeton får äntligen träff på skyttarna och har egentligen övertag mot samtliga deras spelare. Det som saknade idag var några enkla mål från nio meter. De mål som viv gjorde gjordes oftast från sex meter tack vare hårt slit. Vill man bli ett topplag så MÅSTE man få de enkla målen. Kontringar och enkla mål efter typ växlingar är allt i handboll.

Nu är det bara att bygga vidare på detta och spelar vi så här mot de övriga lagen så tar vi många poäng i vår!