Handbolls-EM är igång och Sverige är kvar i träningshallen.

Jaha. Då va äntligen Handbolls-EM igång. Turneringen som vi handbollsälskare har gått och väntat på en lång tid nu. En turnering där Sverige ska visa att de återigen är ett lag att räkna med internationellt sett. En turnering som ska ge nytt hopp till de unga talanger som en dag vill kunna spela i det finaste som handbollssverige har att bjuda, nämligen landslaget.

Turneringens första motståndare blev Slovenien. Ett motstånd som vi helt klart skulle kunna slå. Mycket riktigt så börjar vi matchen med att totalt dominera. Så länge matchen hade ingen nerv, ingen fart, inga närkamper, inget hjärta... ja ni fattar grejen, då kunde Sverige spela handboll och göra mål på beställning. Ta bara Källmans mål i sista sekunden i första halvlek. Att göra mål direkt på frikast, med knorr dessutom skämmer ju bara ut sporten. Inget lag som är laddade och vill vinna en match släpper in sådana mål...

I andra perioden hade i alla fall Sloveniens tränare påmint deras spelare att det var ett EM som spelades och inte nån jävla tomtecup i minihandboll så slovenerna kom laddade in till andra halvlek. Svenskarna däremot hade nog fått en varsin slickepinne i paus och några bra virktips för de kom ut i minst lika omotiverade och piss-usla som matchen hade varit i första halvlek. Då är det inte konstigt att Slovenien kör över oss! Slutsiffror, 25-27.

Jag kan ju tycka att det minsta man kan begära av spelare är att de ska göra det de e bra på! Kim ska skjuta exempelvis. Hur många skott sköt han? Två, tre? Ja hursomhelst så skulle jag bänkat honom resten av turneringen efter dagens insats. Hans kaptensbindel skulle jag sålt på blocket för en facil summa av sju ark dasspapper. Den ända som kommer undan med godkänt är Beutler och kanske några av försvarsspelarna. Inga offensiva stjärnor delas ut idag. Att se ett helt anfallande lag spela "Alibi-spel" är över mitt förstånd. Vad sägs om att bara göra mål? Det är handboll, ingen kärnfysik!

Slutligen kan man ju fråga sig vad våra lövträd håller på med. Både Boken och Alm avstår landslagsspel men har inga som helst problem att spela klubbhandboll. Tycker det e åt helvete dåligt. Thomas, "jag är allmänt värdelös", Axnér skrev nånting i sin blogg om att spelarna får för dåligt betalt för att vinna EM men nog fan ska man inte spela i landslaget för att få betalt! Det ska vara inbäddat i modersmjölken att landslaget är det finaste man kan spela!

Ne usch och fy... Hoppas att de rycker upp sig redan i nästa match annars är jag på god väg att bojkota skiten!